OCENENIE ZA ZÁCHRANU ŽIVOTA

Dňa 10.11.2022 sa konal v Tatranskej Štrbe snem Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska, kde boli slávnostne oceňovaní príslušníci obecných a mestských polícií SR, ktorí sa pričinili o záchranu ľudského života. Medzi ocenenými príslušníkmi obecných a mestských polícií boli aj dvaja príslušníci Mestskej polície Šurany. Mestskí policajti Boris Fazekas a Richard Krajčík v mesiaci máj zachránili život 74-ročného muža, ktorý pred supermarketom Lidl náhle spadol na chodník. Hliadka zistila, že sa jedná o osobu K.P. zo Šurian, ktorý ťažko artikuloval, sťažoval sa, že sa necíti dobre, zle sa mu dýcha a má bolesti na hrudi. Príslušníci MsP menovanému poskytli prvú pomoc, pričom počas poskytovania prvej pomoci kontaktovali tiesňovú linku 155. Až do príchodu sanitky RZP sa riadili pokynmi pracovníkov tiesňovej linky.

Následne bola privolaná sanitka RZP, ktorej pracovníci skonštatovali, že sa jedná o infarkt.

Dňa 15.12.2022 na I. zasadnutí MsZ boli obaja príslušníci MsP osobne ocenený aj primátorom mesta Mgr. Marcelom Filagom. Z jeho rúk prevzali čestný odznak Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska a pamätný list. Pri poďakovaní zvlášť vyzdvihol ich  pohotovosť a rozhodnosť v konaní  pri záchrane toho najcennejšieho čo človek má, ľudského života,  hodnotu  ktorú  nemožno ničím  vyčísliť.

Na foto zľava: náčelník MsP Richard Kostolný, MUDr. Barbora Slobodníková, Boris Fazekas, Richard Krajčík, primátor mesta Šurany Mgr. Marcel Filaga.